Hemşirelikte Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu Yapıldı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin ev sahipliğinde, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Öğrenci Hemşireler Derneği’nin katkılarıyla “Hemşirelikte Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu” yapıldı. Hastanenin konferansa salonunda yapılan sempozyumun açılış törenine İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, AFSÜ Sağlık Bil.Fak. Dekanı Prof. Dr. Tolga Ertekin, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Duran ile hastane yöneticileri ve hemşireler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, hemşirelik mesleğinin tarihsel gelişimi ve öneminden bahsederek sempozyumda emeği geçenlere teşekkür edip bütün hemşirelerin Hemşirelik Haftası’nı kutladı. İki oturum olarak düzenlenen sempozyumun sabahki bölümünde oturum başkanlığını Doç. Dr. Ayşe Taştekin yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Cahide Çevik, Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık ve Hem. Zümrüt Girgin sabahki oturumun konuşmacılarıydı. Öğleden sonra yapılan ikinci oturumda başkanlığı Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık yaparken konuşmacı olarak Öğr. Gör. Dr. Kevser Pamuk ve Hem. Sabire Nur Çınar katıldı. Konuşmaların ardından hastane hemşireleri tarafından hazırlanan “Hemşirelik Kıyafetleri Tarihsel Gelişim Aşamaları” konulu görsel sunum yapıldı. Büyük ilgi ve beğeni alan sunum sonrası; konuşmacılara teşekkür belgeleri, katılımcılara katılım belgeleri ve hizmette 25 yılını dolduran hemşirelere plaket takdimi ile sempozyum sona erdi.

17 Mayıs 2024